Nincs elég erőd, időd vagy pénzed saját magad rendszeres képzésére? Akkor hadd mutassunk be neked egy-két könyvet, amelyek elolvasásával hamar bepótolhatsz néhány kulcsfontosságú tréninget. Bővítsd az ismereteidet, változtass a hiedelmeiden, és állj hozzá másképp a körülötted élő emberekhez! A Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia csapata segíteni fog a növekedésben.

Jordan B. Peterson:
12 szabály az élethez

Mit taníthat nekünk egy egyszerű homár idegrendszere a sikeres életről? Miért emelték az ősi egyiptomiak a gondos figyelmet isteni magasságokba? Miféle szörnyű útra térnek azok, akik megkeserednek, arrogánsak és bosszúszomjasak lesznek? Dr. Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy világunk életbölcsességeit aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze. A 12 szabály az élethez szétzúzza a tudomány, a hit és az emberi természet modern közhelyeit, miközben alapjaiban formálja át az olvasó lelkét és elméjét is.

Malcolm Gladwell:
Kivételesek

A rendkívül sikeres emberekről szóló történetek látszólag az intelligenciáról, a tehetségről és az ambícióról szólnak. E kötetében Malcolm Gladwell bebizonyítja, hogy a siker története valójában teljesen más, s ha meg akarjuk érteni, hogy bizonyos emberek miért futnak be, akkor alaposabban is szemügyre kell vennünk a körülményeiket: a családjukat, a születési helyüket, sőt még a születési dátumukat is. A siker története sokkal bonyolultabb – és egyben sokkal érdekesebb –, mint azt első pillantásra gondolná az ember!

Jim Collins:
Jóból kiváló

5 év, 21 kutató, 1435 átvilágított cég, 2000 oldalnyi interjú, 6000 feldolgozott cikk és 384 MB számítógépes állomány. Ennyi kellett Jim Collinsnak és munkatársainak, hogy megírják az összefoglalót: mitől lesz a jóból kiváló? Mármint a vállalkozások körében. Egy cég ugyanis a legkülönbözőbb hatások által válhat naggyá (ami már önmagában sem csekélység). Ám a csodálatos eredményeket megtartani, sőt fokozni: ez az igazi teljesítmény – amelynek a gyakorlati megvalósítása persze rendkívül nehéz… Ezért is oldották meg nekünk Collinsék a kiválóság rejtélyét.

Gary Keller és Jay Papasan:
Az 1etlen dolog

Azon olvasók figyelmébe ajánljuk ezt a könyvet, akik mentális kapacitását minden áldott nap feladatok ezrei osztják meg – ők pedig egyszerre akarnak megbirkózni valamennyivel. Gary Keller és Jay Papasan segítenek kiválasztani azt az EGYETLEN dolgot neked, amire a jövőben fókuszálnod kell majd annak érdekében, hogy a legfontosabb céljaidat biztosan elérhesd.

Ryan Holiday:
Az ego az ellenség

Az EGO az ellenség! Az alkalmazkodóképesség, az ambíció és a siker ellensége. Mert amikor 160-nal száguldasz egy szabálytalanul előző kocsi után csak azért, hogy durvaságokat vághass a fejéhez, amikor összeveszel a legjobb barátoddal semmiségeken, amikor nem hívsz fel valakit, akit szeretsz, mert arra vársz, hogy ő hívjon fel téged – csak az egód játszik veled. Ryan Holiday könyve megmutatja neked, hogy miként ismerheted fel tetteid mögött az egoisztikus törekvéseidet, amelyek sokszor arra kényszerítenek, hogy a saját érdekeid ellen hozz döntéseket.

Ryan Holiday:
Az akadály maga az út

Ezt a könyvet az ókori sztoikusok gondolatai ihlették, akiknek tanítása szerint a viszontagságok elviselése csakis az eltökéltség és az állhatatosság pallérozásával sikerülhet. Lényeges, hogy minden helyzeteknek azokra az elemeire összpontosítsuk a figyelmünket, amelyek befolyásolása még lehetséges – minden mást engedjünk el! Így a különféle akadályokból újabb és újabb lehetőségek születnek, amelyek segítségével megerősödhetünk és ellenállóbbak lehetünk. Ha túl sok a stressz az életedben, ha elkedvetlenedtél, mert nem tudsz zöld ágra vergődni valamivel, akkor mindenképp olvasd el ezt a könyvet!

Susan Cain:
Csend

Bár a befelé forduló és csendesebb introvertáltak, valamint a társaságkedvelő és élménykereső extrovertáltak aránya nagyjából egyforma az emberi társadalmakban, a nyugati kultúra mégis a harsányabb, extrovertáltabb viselkedésmódokat preferálja. Olyannyira, hogy az introvertáltak gyakran kénytelenek a saját természetüket elnyomva extrovertáltnak tettetni magukat, ha boldogulni akarnak a nagyvilágban – holott nekik köszönhető a relativitáselmélet, az Apple vagy épp Van Gogh művészi munkássága…

Amy Cuddy:
Jelenlét

Az élet kihívást jelentő pillanataiban gyakran megijedünk és szétszórttá válunk, így nem tudjuk kihozni magunkból a maximumot. Utána pedig bosszankodunk, bánkódunk, a történteken rágódunk… Amy Cuddy, a neves harvardi pszichológus könyve megmutatja nekünk, hogy miként érhetjük el azt a lelkiállapot, amely lehetővé teszi, hogy még az olyan kockázatos helyzetekben is magabiztosak és meggyőzőek maradjunk, mint amilyenek a nyilvános események, a munkatárgyalások vagy épp a randevúk.

Yuval Noah Harari:
Homo Deus

Legyőztük a pusztító éhínségeket. Megfékeztük a gyilkos járványokat. Véget vetettünk az öldöklő háborúknak. Na, de mihez kezdjünk ezután? Kíséreljük meg legyőzni az öregedést? Próbáljuk meg kicselezni a halált? Tegyük istenné az embert? A világhírű egyetemi tanár, Yuval Noah Harari elgondolkodtatóan és világosan vázolja fel az emberiség lehetséges sorsát, valamint annak folyamatát, hogy miként válhat a Homo sapiens Homo deusszá…

Rob Goffee és Gareth Jones:
Why Should Anyone Work Here? (Miért kellene bárkinek is itt dolgoznia?)

Képzeld el, hogy a világ legsikeresebb vállalatát kell megtervezned! Hogy néz ki ez a szervezet? Hogyan építenéd fel és tartanád fenn? Vezetőként tudnod kellene. Régen azt próbálták meg elérni a cégek, hogy a munkavállalók megfeleljenek a szervezet igényeinek. Most már azonban a vezetőknek kell átalakítaniuk a saját rendszereiket annak érdekében, hogy a megfelelő embereket vonzzák be, tartsák meg és ösztönözzék egyre magasabb szintű munkavégzésre. Hogyan hozz létre egy olyan céget, ami minderre képes? Rob Goffee és Gareth Jones könyve felfedi előtted a legfontosabb tényezőket!

Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan és Al Switzler:
Crucial Conversations
(Sorsdöntő megbeszélések)

A sorsdöntő megbeszélések világosan rámutatnak azokra a pillanatokra, amelyek szó szerint meghatározzák a karrierünket, a kapcsolatainkat, az egész világunkat. Az életed minősége az általad folytatott beszédek és beszélgetések minőségéből vezethető le. Kerry Pattersonék könyve kiválóan szemlélteti, hogy miként tudsz hatékonyan javítani életed sorsdöntő megbeszélésein. Ez az alkotás éppen ezért nagyon is megérdemli, hogy kiemelt helyet foglaljon el korunk vezetőinek könyvespolcain.

Edward Hess és Katherine Ludwig:
Humility Is The New Smart
(Az alázatosság az új okosság)

Az emberi munkát hamarosan minden iparágban intelligens gépekkel fogják helyettesíteni. Éppen ezért, ha a jövőben emberi lényekkel kívánunk együttműködni, akkor ahhoz Edward Hess és Katherine Ludwig szerint egy nagy adag alázatosság is fog kelleni. Olyan képességeket kell magunkban felerősíteni, amelyeket az intelligens gépek egyelőre nem tudnak még kivitelezni: kritikusan, kreatívan és innovatívan gondolkodni, valamint szoros érzelmi kapcsolatokat ápolni. Igen, még a munkahelyeken is!

Jeff Olson:
The Slight Edge
(Az enyhe él )

Miért van az, hogy néhány ember minden álmából valóság lesz, míg mások csak álmokat szövögetnek és mások álmainak megvalósítására pazarolják az idejüket? Az ok egyszerű: a sikeres emberek megtalálták az „enyhe élüket”! Ez a könyv nem csak a különféle önsegítő eszközök egy újabb gyűjteménye, amelynek használatával mindenki sikeres lehet. Az enyhe él szemléletesen mutatja be, hogy az életed hétköznapi tevékenységeiből miként hozhatsz létre hatalmas eredményeket (az általad már eleve birtokolt képességek segítségével).

Reméljük, hogy hasznos és kellemes olvasási élményekben lesz részed!

Kezdd el a 20 részes ingyenes vezetői minitréninget most, és válj eredményesebb vezetővé

Hogyan építs csapatot? Hogyan kommunikálj? Hogyan prezentálj? Mire építsd a vállalkozásod? 20 leckés gyorstalpaló Bárdos Andrással és Bruck Gáborral.