Egy igazán bölcs, hiteles és karizmatikus ember valójában nem értelmileg, hanem érzelmileg intelligens. Pontosan tudja ugyanis, hogy miként bánjon a körülötte élőkkel, s hogy mit tegyen a saját mentális jólléte érdekében. Az illető tehát egy olyan zseni, aki elsősorban az érzelmek pszichológiájából jeleskedik. Ilyen ember vagy te is?

Az érzelmi intelligencia lényege: saját magunk és mások érzelmi állapotainak a felismerésére, a megértésére, a kezelésére és a felhasználására vonatkozó képességeink összessége. Az efféle készségek mesterei hatékonyabban képzelik bele magukat mások helyzetébe, könnyebben értik meg őket, nehezebben vesznek velük össze, valamint sikeresebben kommunikálnak és kooperálnak velük munkavégzés közben. Mindezek miatt jóval mélyebbek az emberi kapcsolataik és sokkal jobb rálátással rendelkeznek saját magukra is.

Egy vezető esetében éppen ezért elengedhetetlen a magas érzelmi intelligencia megléte.

Nézzük is az erre utaló jeleket!

1. Megállsz egy pillanatra: minden fontos döntés meghozatala és ösztönös cselekedet megtétele előtt rövid szünetet tartasz, hogy kissé lecsillapodhass, s így józanabbul gondolkodhass.

2. Uralod a gondolataidat: amikor egy adott érzelem befolyása alatt vagy, igyekszel kontroll alatt tartani a gondolataidat, nehogy olyasmit tegyél miattuk, amivel ártanál magadnak (vagy másoknak).

3. Az érzelmeiden agyalsz: gyakori önreflexióidnak hála könnyen be tudod azonosítani a különféle érzelmeket magadban, így pontosan tudod, hogy mi zajlik épp a „felszín alatt”.

4. Jó néven veszed a kritikákat: tudatában vagy annak, hogy a negatív visszajelzések kiváló lehetőséget biztosítanak a tanulásra – még akkor is, ha nem szívesen hallod azokat.

5. Empátiát mutatsz: keményen dolgozol azon, hogy bele tudj helyezkedni mások nézőpontjába, s így önzetlen és konfliktusmentes kapcsolatokat tudj ápolni a társaiddal.

6. Hitelességet sugárzol: vagyis amit kimondasz és megteszel, azt komolyan is gondolod, továbbá minden esetben ragaszkodsz a számodra fontos értékekhez és ideológiákhoz.

7. Betartod a szavad: mindig igyekszel a másoknak tedd ígéreteidhez tartani magad, így könnyen eléred, hogy az emberek megbízhatónak és lelkiismeretesnek tartsanak.

8. Önzetlenül segítesz a társaidnak: proszociális hozzáállásodnak hála mindenféle viszonzás nélkül és jutalom hiányában is hasznára szeretnél lenni másoknak.

9. Hasznos visszajelzéseket adsz: tudatosan törekszel arra, hogy a lehető legkonstruktívabb formában közöld a kritikáidat, nehogy az emberek támadónak érezzék azokat.

10. Őszintén dicsérsz másokat: elismerésed jeléül mindig kihangsúlyozod azokat a dolgokat, amiket valóban jónak találsz mások munkájában – ezzel inspirálva őket a haladásra.

11. Bocsánatot kérsz: szükség esetén képes vagy félretenni az egódat, mivel tisztában vagy azzal, hogy a bocsánatkérés nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincsen igazad.

12. Megbocsátasz: nem engeded, hogy a mások okozta sérelmek túszként tartsanak fogva. Képes vagy magad mögött hagyni a kísértő érzelmeket és a vissza-visszatérő gondolatokat.

13. Megvéded magad: felismered, amikor valaki önző okokból próbál meg manipulálni másokat, te viszont nem engedsz az illető érzelmi zsarolásának.

Forrás: http://hrpwr.hu/fejlodes/cikk/a_magas_eq_13_jele__te_hanyat_tudsz_kipipalni?

TESZT: Te milyen vezető vagy?

A feladatokra vagy a kapcsolatokra fókuszálsz jobban? Talán mindkettőre egyforma figyelmet fordítasz? Töltsd ki rövid önismereti tesztünket, és tudd meg a választ! Az elért eredményedről személyre szóló levélben tájékoztatunk téged, ráadásként pedig kapsz néhány hasznos tippet.