Féljenek tőlem vagy inkább szeressenek engem? Ezt a kérdést sok vezető teszi fel magának, azok legalábbis biztosan, akik tudják, hogy a sikerhez, a jó csapathoz és a hatékonysághoz elengedhetetlenek a harmonikus munkahelyi viszonyok. De vajon mit érdemes megtennünk a népszerűség érdekében? Egyáltalán hogyan lehet a helyén kezelni a munkahelyi népszerűséget?

Természetes és megszokott, hogy hasonló légkör alakul ki egy irodában, mint a gimnáziumi folyosókon. Pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy a tinédzserkori népszerűségi verseny alig tér el dinamikájában attól a jelenségtől, amivel felnőtt életünkben a munkahelyünkön is találkozunk.

Mivel itt is ugyanazok a szociális szabályok érvényesek.

Minél népszerűbb valaki, annál gyakrabban kerül magasabb pozícióba, kap fizetésemeléseket, él meg sikerélményeket, s persze otthon is boldogabb lehet. Ugyanakkor kevésbé valószínű, hogy depresszió vagy valamilyen függőség áldozata lesz, mint azok, akik nem annyira kedveltek az adott közegben.

Az tehát, hogy milyen benyomás alakul ki rólunk, jelentősen befolyásolhatja az életünket. A népszerűség nagyon is számít – akár akarjuk, akár nem. Még ennél is érdekesebb, hogy a közösségi média korában a népszerűség mennyire bele van ágyazva a mindennapi életünkbe!

Annak idején az iskolai népszerűségért harcoló diák idővel kinőtt az aggodalmakból, manapság azonban alig van lehetőségünk felnőni. A posztok, a kommentek, a lájkok és a folyamatos közösségi visszajelzések idején a népszerűségi verseny soha nem áll meg. Hogy az új fotónk mennyi kedvelést kap, hogy a szülinapunkon hányan köszöntenek fel minket, hogy hány ismerősünk van a Facebookon… virtuális teherré válik a vállunkon.

De vajon jót tesz ez nekünk?

A kutatások szerint a népszerűséggel kapcsolatos megszállottság igen sok gondot okozhat a mindennapi életben. Azok, akiknek létfontosságú a jó szereplés és az emberek véleménye, könnyen válnak agresszívvé és kevésbé empatikussá.

Ahogy a cégek kinevezik a hónap dolgozóit, értékeléseket írnak róluk és megjutalmazzák őket, akaratlanul is támogatják a népszerűséggel kapcsolatos hiedelmeiket. Fontos megérteni tehát, hogy a népszerűségnek igenis köze van a munkahelyi sikerhez – na, meg persze a stresszhez.

De mégis hogyan lehetünk népszerűbbek? Íme, néhány tipp, ami jól jöhet:  

  • Figyeljünk oda másokra! Beszélgessünk, érdeklődjünk, ismerjük meg a társainkat! Az őszinte odafigyelés nagyon sokat számíthat.
  • Szólaljunk fel utoljára a meetingeken! Mutassuk ki, hogy különösen fontos számunkra az, amit a többiek gondolnak és képviselnek!
  • Ahelyett, hogy mindig csak a munkáról beszélnénk, arról is kérdezzük meg a munkatársainkat, hogy milyen napjuk van ma, vagy hogy mit csináltak tegnap!

Az egyszerű kedvesség általában sokkal többet ér, mint a leghangosabbnak, a legviccesebbnek vagy épp a legbulisabbnak lenni – és persze megvalósítani sem olyan nehéz!

Forrás: http://www.bbc.com/capital/story/20171106-popularity-at-work-still-matters-whether-we-like-it-or-not

Kezdd el a 20 részes ingyenes vezetői minitréninget most, és válj eredményesebb vezetővé

Hogyan építs csapatot? Hogyan kommunikálj? Hogyan prezentálj? Mire építsd a vállalkozásod? 20 leckés gyorstalpaló Bárdos Andrással és Bruck Gáborral.