Peter Yang egy teljes évig járt be New Jerseyből New Yorkba – majdnem minden nap vonattal. A 75 perces útja alatt gyakran beszédbe elegyedett a mellette utazókkal. Megkérdezte őket, hogy hogyan viszonyulnak az önéletrajzíráshoz, vagy hogy kiadnának-e pénzt azért, hogy valaki megírja helyettük a CV-jüket. Más napokon gondolkodott vagy a leendő üzlettársával beszélgetett. Yang ma a ResumeGo nevű sikeres önéletrajzíró cég elnöke, s azt állítja, hogy a tömegközlekedéssel töltött idő nélkül ez a vállalat sosem jöhetett volna létre.

A legtöbben persze nem vagyunk olyan produktívak a buszon vagy a villamoson, mint Yang a vonaton, de az időnket azért mi is kihasználhatjuk. Új ötleteken agyalhatunk, céget alapíthatunk, könyvet olvashatunk, sőt akár még nyelvet is tanulhatunk. A brit Mark Smith hasonlóképpen tett. Két vonatútja alatt a programozásról és a weboldal-készítésről olvasott könyveket, újonnan szerzett tudását pedig később arra használta fel, hogy létrehozza a Seat61 nevű webhelyet, amelyen keresztül Londonból más európai nagyvárosokba tervezhetnek vonatutakat az emberek. Az oldal rövid időn belül sikeres és nyereséges lett.

Clare Evans időmenedzsment-szakértő mindannyiunknak azt tanácsolja, hogy előre tervezzük meg a napi útjainkat: megfontoltan tűzzünk ki magunk elé célokat, s mindig azokhoz tartsuk magunkat. Például, hogy elolvasunk tíz oldalt, vagy hogy megtanuljuk az aznapi listánkon szereplő szavakat. Azok, akik előre tudják, hogy mivel fogják tölteni a szokásos útjaikat, sokkal jobban ki tudják használni az efféle „üres járatokat”. Persze az is fontos, hogy ne várjunk el magunktól túl sokat, hiszen a reggeli járatokon talán még leülni sem tudunk majd a hatalmas forgalom miatt…

Forrás:
http://www.bbc.com/capital/story/20170912-how-your-commute-could-help-to-change-your-life

TESZT: Te milyen vezető vagy?

A feladatokra vagy a kapcsolatokra fókuszálsz jobban? Talán mindkettőre egyforma figyelmet fordítasz? Töltsd ki rövid önismereti tesztünket, és tudd meg a választ! Az elért eredményedről személyre szóló levélben tájékoztatunk téged, ráadásként pedig kapsz néhány hasznos tippet.