Miért éppen Ön a vezető?” – tette fel a kérdést vezetők százainak Robert Goffee és Gareth Jones az alatt a tíz év alatt, amely során szervezeti tanácsadást nyújtottak több tucat európai és amerikai vállalatnak. A kérdést minden esetben döbbent csend fogadta…

Eleddig sajnos nem született még olyan útmutatás, amely maximálisan feltárta volna a vezetés sikerének titkát. Az embereknek általában vízióra és stratégiára, valamint tekintélyre és energiára van szükségük ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak vezetni másokat. Goffee és Jones kutatása szerint azonban az igazán sikeres vezetőknek négy különleges sajátosságuk is van. Előfordulhat persze, hogy valaki a csúcsra jut anélkül, hogy ezekkel a képességekkel rendelkezne, ám őt valószínűleg nem igazán fogják kedvelni az emberek.

Vegyük hát sorra, hogy mit tesznek a példaértékű vezérek!

Kimutatják és kiaknázzák az egyediségüket

A legeredményesebb vezetők az eltérő tulajdonságaik szándékos kihangsúlyozásával teszik ikonikussá magukat. Ők éppen ezért még akkor is jelzik az egyéni kisugárzásukat, amikor épp közel engednek magukhoz másokat. Az igazán inspiráló vezetők általában azzal mutatják ki a különbözőségüket, hogy az embereiktől eltérő stílusban (de azért nem extravagánsan) öltözködnek. Ennél aztán gyakran továbbmennek azáltal, hogy olyan sajátosságokkal teszik még különlegesebbé magukat, mint például a lojalitás, a kreativitás, a proaktivitás vagy az etikusság. Bármi is legyen tehát az eltérés, azt mindenképp kommunikálják.

Szelektív módon fedik fel a gyengeségeiket

Az embereknek ugyanis szó szerint szükségük van arra, hogy a vezetőikben valamiféle jellemhibát találjanak, mivel ezután hajlandóak csak részt venni velük bármiféle vállalkozásban. Gyengeségeink kimutatásával tehát hatékonyan építhetjük másokban a bizalmat. Azáltal ugyanis, hogy némileg sebezhetőnek mutatkozunk, sokkal emberibbé és megközelíthetőbbé válunk. Ha viszont mindig csak azt akarjuk éreztetni másokkal, hogy mi minden téren tökéletesek vagyunk, akkor azzal együtt sajnos azt is kommunikáljuk, hogy nekünk egyáltalán nincsen szükségünk rájuk,

egyedül is nagyszerűen elboldogulunk.

Erősen támaszkodnak a megérzéseikre

Az igazi vezetők gyakran hagyatkoznak a személyes intuícióikra abban a tekintetben, hogy mikor és hogyan fedjék fel mások előtt a gyenge pontjaikat és a megkülönböztető jegyeiket. Mindemellett kiváló helyzetfelismerőknek tekinthetjük őket, mivel képesek az ún. „puha adatok” fogadására és értelmezésére. Ennek köszönhetően hamar kiszűrik a környezetükből a legfontosabb részleteket, s reálisan érzékelik az aktuális történéseket – anélkül, hogy másoknak ki kellene fejteniük számukra a lényeget. Elengedhetetlen azonban, hogy ez az ösztönös helyzetérzékelés a racionális valóságellenőrzés képességével keveredjen!

„Kemény empátiával” menedzselik az embereiket

A „kemény empátia” azt jelenti, hogy azt nyújtjuk a kollégáinknak, amire szükségük van, nem pedig azt, amire vágynak. Az igazán lelkesítő vezetők mélyen ráhangolódnak az alkalmazottaik gondolkodásmódjára és érzésvilágára, de legalább ennyire (ha nem jobban) foglalkoznak a beosztottaik teljesítményével és előrehaladásával. Legjobb formájában a kemény empátia egyensúlyt teremt az egyén személyisége és munkássága iránti tisztelet között. Természetesen nem könnyű mind a kettőt egyformán figyelembe vennünk, de nem is kell mindig ezt tennünk.

Elég, ha felismerjük, hogy embereinknek mikor melyikre van inkább szükségük.

Mindez a való életben

Az inspiráló, s mégis eredményes vezetéshez összességében mind a négy sajátosságra szükségünk lesz, ám azokat nem alkalmazhatjuk túl gépiesen: mindig az adott helyzet kívánalmai szerint kell a saját vezetési stílusunkba kevernünk őket. Goffee és Jones éppen ezért a következőt tanácsolják a mindenkori vezetőknek: „Legyenek önmaguk – még inkább és ügyesen!”.

Felhasznált irodalom:
Robert Goffee & Gareth Jones: Why Should Anyone Be Led by You? (Harvard Busniess Review, 2000. szeptember-október, 63-70. o.)

TESZT: Te milyen vezető vagy?

A feladatokra vagy a kapcsolatokra fókuszálsz jobban? Talán mindkettőre egyforma figyelmet fordítasz? Töltsd ki rövid önismereti tesztünket, és tudd meg a választ! Az elért eredményedről személyre szóló levélben tájékoztatunk téged, ráadásként pedig kapsz néhány hasznos tippet.