A híres Time magazin 2019-ben is összegyűjtötte a világ száz legbefolyásosabb emberét. Ezeknek a személyeknek öt nagy kategória (az úttörők, a titánok, az ikonok, a művészek és a vezetők) valamelyikébe sorolták be a nevét. Nézzük, kik lettek a legnagyobb „művészek” idén!

Dwayne Johnson

Polinéz származású amerikai színész, producer, testépítő és kaszkadőr, aki kezdetben profi pankrátorként tevékenykedett, később azonban a filmek világa iránt is érdeklődni kezdett. Ma számos akciófilm és vígjáték kapcsolódik a nevéhez.

Regina King

Afroamerikai színésznő és televíziós rendező, aki már több rangos elismerésben (például egy Oscar-díjban, egy Golden Globe-díjban és három Primetime Emmy-díjban) is részesült.

Khalid

Afroamerikai dalszerző és énekes, aki az eddigi karrierje során egy albumot adott ki, öt Grammy-jelölést kapott, másokkal együttműködve pedig több világhírű slágert is alkotott.

Forrás:https://www.billboard.com/articles/columns/hip-hop/8479747/khalid-suncity-ep-release-date

Emilia Clarke

Angol színésznő, aki számos korábbi szerepe mellett Daenerys Targaryent alakította az HBO csatorna rendkívül népszerű Trónok harca című sorozatában.

BTS

Egy héttagú, dél-koreai fiúegyüttes, amelyet 2013-ban hozott létre a Big Hit Entertainment. Látványos fellépéseik népszerűsége miatt a fiúk már több világturnén is túl vannak.

Brie Larson

Amerikai származású, Oscar-díjas aktivista, filmrendező, színésznő és énekesnő. 2019-ben ő játszotta Marvel Kapitányt az azonos című képregényfilmben.

Forrás:https://www.hindustantimes.com/hollywood/brie-larson-wonders-why-captain-marvel-making-1-billion-was-hard-to-comprehend/story-8IpNPAtgJeo9Z0HmDEkHFP.html

Joanna és Chip Gaines

Amerikai szerző-házaspár, akik otthonfelújítási üzletüket Fixer Upper c. sorozatuknak köszönhetően hatalmas iparággá fejlesztették tovább.

Ariana Grande

Amerikai színésznő és énekesnő, aki a Broadway-en 2008-ban volt látható először. Miss Grande jelenleg inkább a zenei karrierjére fókuszál. Legújabb albuma 2019 februárjában debütált, azóta pedig számos rekordot döntött meg egymás után.

Mahershala Ali

Afroamerikai színész és rapper, aki televíziós pályafutását olyan sorozatokban kezdte, mint például aBostoni halottkémek vagy aVégveszélyben. A 89. Oscar-gálán elért győzelmével ő lett az első muszlim vallású Oscardíj-nyertes.

Forrás:https://theundefeated.com/features/mahershala-ali-moonlight-oscar-frontrunner-best-supporting-actor/

Glenn Close

Amerikai származású, Golden Globe- és Emmy-díjas színésznő, akit eddig összesen hétszer jelöltek Oscar-díjra. Azon kevesek egyike, akik színésznőként még hatvan év felett is rendkívül népszerűek és keresettek. Ms. Close azonban nemcsak a mozivásznon, hanem a színpadon is fényes karriert futott be.

Rami Malek

Egyiptomi származású, Oscar- és Golden Globe-díjas, amerikai színész, aki 2016-ban Emmy-díjat kapott a Mr. Robot c. sorozatban nyújtott alakításáért. Nemrég ő játszotta Freddie Mercuryt a 2018-ban bemutatott Bohém rapszódia c. filmben, amely szerepéért Mr. Malek Golden Globe- és Oscar-díjat is nyert.

Luchita Hurtado

Venezuelai származású, amerikai festőnő, aki művészi munkásságának hetven évét az egyetemesség és a transzcendencia vizsgálatára fordította. 98 éves kora ellenére ő az egyik legaktívabb festőművész ma az Egyesült Államokban.

Forrás:https://www.youtube.com/watch?v=pTUHqe_bafE

Ozuna

Puerto Ricó-i énekes, aki két Billboard Music Awards és három Latin American Music Awards díjat is kapott. Neki van ma a legtöbb egymilliárdos nézettségű videója a YouTube-on.

Dream Hampton

Afroamerikai származású író és filmkészítő, akinek legutóbbi művei (pl. a Surviving R. Kelly) számtalan rekordot döntöttek meg. 2019-ben Ms. Hampton lett a Ms. Foundation „Gloria” díjának nyertese.

Richard Madden

Skót származású, Golden Globe-díjas színész, aki számos korábbi szerepe mellett Robb Starkot alakította az HBO csatorna rendkívül népszerű Trónok harca című sorozatában.

Forrás:https://www.hellomagazine.com/celebrities/2019031570583/richard-madden-find-out-everything-to-know/

Yalitza Aparicio

Mexikói színésznő, aki Cleo-ként debütált Alfonso Cuarón 2018-as Roma című filmjében. Señora Aparicio ezen szerepéért még a legjobb színésznőknek járó Oscar-díjra is jelölést kapott.

Clare Waight Keller

Brit divattervező és világhírű stylist, aki jelenleg a Givenchy luxus divatház művészeti vezetőjeként dolgozik.

Forrás: http://time.com/collection/100-most-influential-people-2019/

TESZT: Te milyen vezető vagy?

A feladatokra vagy a kapcsolatokra fókuszálsz jobban? Talán mindkettőre egyforma figyelmet fordítasz? Töltsd ki rövid önismereti tesztünket, és tudd meg a választ! Az elért eredményedről személyre szóló levélben tájékoztatunk téged, ráadásként pedig kapsz néhány hasznos tippet.