A híres Time magazin 2019-ben is összeállította a világ száz legbefolyásosabb emberének listáját. Ezeket a személyeket öt nagy kategória (az úttörők, a titánok, az ikonok, a művészek és a vezetők) valamelyikébe sorolták. Nézzük, kik lettek a „titánok” (vagyis valamely terület legkiemelkedőbb képviselői) ebben az évben!

Mohamed Szaláh

Válogatott egyiptomi labdarúgó, jelenleg az angol Liverpool FC játékosa. A világ legjobb focistájának számít ma, aki elsősorban a cselezéséről és a sebességéről ismert.

LeBron James

Profi amerikai kosaras, aki a Los Angeles Lakers csapatában játszik pillanatnyilag. A nemzetközi média már középiskolás kora óta az NBA legnagyobb sztárjának tartja.

Jennifer Hyman

Egy technológiai és logisztikai divatcég, a Rent The Runway társalapítója és vezérigazgatója. Hyman vállalata ruhák és kiegészítők bérletét kínálja elsősorban nők számára – igény szerinti előfizetésekkel és bérleti díjakkal.

Forrás:http://fortune.com/2015/11/17/rent-the-runway-exodus/

Gayle King

Amerikai újságíró, szerző és televíziós személyiség, aki jelenleg a CBS News reggeli showjának egyik műsorvezetője, valamint az O, The Oprah Magazine egyik legfontosabb szerkesztője.

Mark Zuckerberg

Amerikai programozó, feltaláló és milliárdos. Az iskolatársaival együtt alapított Facebook közösségi oldal legmeghatározóbb résztulajdonosa. Zuckerberg 2011-ben az amerikai Forbes magazin 400-as listáján a 9. volt, 2014-ben pedig a világ 21. leggazdagabb emberének számított.

Tiger Woods

Profi amerikai golfozó, akit az eddig elért eredményei alapján minden idők legsikeresebb golfozójának tartanak. 2008-ban ő volt a világ legjobban fizetett sportolója, miután közel 110 millió dollárt keresett egyetlen év alatt.


Forrás:https://laverdadnoticias.com/deportes/Tiger-Woods-podria-estar-en-el-WGC-Mexico-20190123-0061.html

Jeanne Gang

Amerikai építész, aki az 1997-ben alakult Studio Gang építészeti és várostervezési cég alapítója és vezetője is egyben. A vállalatnak New Yorkban, Chicagóban és San Franciscóban is vannak már irodái. Gang chicagói víztornya a világ legmagasabb, nő által tervezett épülete napjainkban.

Bob Iger

Amerikai üzletember és médiavezető, aki a The Walt Disney Company jelenlegi vezérigazgatója. Mielőtt a Disney-nél kezdett volna dolgozni, Iger az ABC Televízió és a Capital Cities / ABC elnöke volt.

Pat McGrath

Legendás brit sminkmester. A Vogue magazin szerint a világ leghíresebb szerkesztő- és kifutó-sminkese.


Forrás:https://www.businessoffashion.com/community/people/pat-mcgrath

Alex Morgan

Olimpiai és világbajnok aranyérmes labdarúgó. Az USA-ban népszerű Orlando Pride csapatának kulcsjátékosa, valamint az amerikai női labdarúgó-válogatott egyik legkiemelkedőbb tagja.

Věra Jourová

Cseh üzletasszony, politikus és ügyvéd, aki 2014 óta az igazságszolgáltatásért, a fogyasztókért és a nemek közötti egyenlőségért felelős bizottság európai biztosa. Csehországban regionális fejlesztési miniszter és képviselőházi kamaratag volt korábban.

Ryan Murphy

Amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Ő írta a közkedvelt Glee – Sztárok leszünk! és az American Horror Story című sorozatokat. Ezen kívül ismertebb művei még: a Scream Queens, a Kés/Alatt, az Ízek, imák, szerelmek, az American Crime Story és a Popular.


Forrás:https://revengeofthefans.com/2018/02/14/ryan-murphy-signs-massive-deal-bring-talents-netflix/

Mukesh Ambani

Indiai mágnás, valamint a Reliance Industries Limited elnöke, ügyvezető igazgatója és legnagyobb részvényese is egyben. Cége India legértékesebb vállalata jelenleg. Ambani a Forbes magazin szerint Ázsiában az első, a világon pedig a 13. leggazdagabb ember.

Ren Zhengfei

Kínai vállalkozó és mérnök. A Shenzhen székhelyű Huawei vállalat alapítója és jelenlegi vezérigazgatója. A Huawei a telekommunikációs eszközöknek a legnagyobb, az okostelefonoknak pedig a második legnagyobb gyártója és forgalmazója.

Marillyn Hewson

A Lockheed Martin repülőgépgyár elnöke és vezérigazgatója. A Forbes szerint Hewson 2015-ben a világ 20. legnagyobb hatalommal rendelkező női vezetőjének számított.

Jerome Powell

Amerikai bankár, 2018-tól pedig az amerikai jegybank (a Federal Reserve System) 16. elnöke.

Forrás:https://www.marketwatch.com/story/fed-chief-powell-says-economy-sending-conflicting-signals-2019-02-26

Forrás: http://time.com/collection/100-most-influential-people-2019/

TESZT: Te milyen vezető vagy?

A feladatokra vagy a kapcsolatokra fókuszálsz jobban? Talán mindkettőre egyforma figyelmet fordítasz? Töltsd ki rövid önismereti tesztünket, és tudd meg a választ! Az elért eredményedről személyre szóló levélben tájékoztatunk téged, ráadásként pedig kapsz néhány hasznos tippet.